Uw audiopartner bij uitstek voor de ultieme muziekbeleving.

Voor ons, Joenit, is de meest performante audioapparatuur geen doel op zich maar een instrument om muziek te vertalen in emoties. Onze merken worden steeds geselecteerd volgens deze criteria en bieden de beste prijs/kwaliteitsverhouding.Bram Verellen

Zaakvoerder
Verkoop & administratie

bram.verellen@joenit.com

Sam Verellen

Zaakvoerder
Logistiek & herstellingen

sam.verellen@joenit.com

Onze jarenlange expertise, uw garantie tot succes.

Met een historiek die teruggaat tot eind jaren’80 beschikt audio-importeur Joenit over de nodige relevante ervaring voor uw ultieme muziekbeleving. Onze familiale onderneming garandeert u een persoonlijke en rechtstreekse aanpak alsook een uitstekende dienst na verkoop. Gebeten door de audiomicrobe kunnen we u steeds de meest recente productnieuwigheden aanbieden.

 • 1988

  Opgericht in de jaren’80 door Wim Verellen en Hilde Verbergt start Joenit oorspronkelijk als een gespecialiseerde detailhandel in elektronische componenten. Vrij snel volgt een tweede divisie, gespecialiseerd in het ontwerp en productie van industriële oplossingen voor middelgrote tot grote bedrijven. Grote namen als onder meer de NMBS, Electrabel en Proctor & Gamble worden klant.

 • 1991

  De liefde voor muziek leidt ons tot de distributie van hoogwaardige audioproducten, waarvoor een nieuw bedrijfsgebouw wordt ontworpen en gebouwd in het hart van de middeleeuwse stad Mechelen. Met 3 demonstratieruimtes, een elektronische werkplaats alsook een grote showroom slaat Joenit een nieuwe weg in.

 • 1993

  De passie voor het authentieke vinylgeluid brengt ons in contact met de Britse audiofabrikant Rega. Niet alleen bouwt Rega uitstekende draaitafels, ook hoogwaardige versterkers en luidsprekers behoren tot het assortiment. Zo past de Rega filosofie volledig bij ons en wordt Joenit exclusief invoerder voor de Benelux.

 • 1995

  Tijdens een bezoek aan CES Las Vegas ontdekt Wim Verellen voor het eerst de Canadese luidsprekerfabrikant Totem Acoustic. Volledig onder de indruk van de nauwkeurigheid en warmte van producten als de legendarische Model One monitor luidspreker is het meteen liefde “op het eerste geluid”. Joenit wordt exclusief importeur voor Totem Acoustic in de Benelux en in de daaropvolgende jaren ook voor Frankrijk en Groot-Brittannië.

 • 2000

  Een sterkte toename van onze Hi-Fi distributie doet ons bedrijfsgebouw, gelegen in het centrum van Mechelen, uit zijn voegen barsten. De gezamenlijke interesse van Wim en Hilde voor architectuur en vormgeving resulteert in een nieuw, uniek en innovatief bedrijfspand, gelegen net buiten het centrum van Mechelen. Tot op vandaag is dit het zenuwcentrum van Joenit.

 • 2006

  Bram Verellen, zoon van Wim en Hilde, maakt zijn intrede in het bedrijf. Op dat ogenblik is hij in eerste instantie verantwoordelijk voor de dealercontacten en het organiseren van shows. In datzelfde jaar komt ook zijn jongere broer, Sam Verellen, bij het bedrijf, intussen uitgegroeid tot een heus familiebedrijf.

 • 2007

  In het nieuwe millennium begint onze elektronische afdeling aan terrein te verliezen, ten gevolge van de toegenomen CE-regulering, miniaturisatie en grote invoer van Chinese computers. Met spijt in het hart wordt de elektronische afdeling stopgezet.

 • 2008

  Wim Verellen heeft een nieuwe missie, het creëren van een ongeëvenaard versterker, de beChocolate. Niet meteen bedoeld voor een grote afzetmarkt maar in eerste instantie voor onszelf en onze kennissenkring. Noem het gerust een statement.

 • 2013

  Broers Bram en Sam Verellen nemen het roer over en komen aan het hoofd van Joenit te staan. De blauwdruk van het bedrijf alsook de algemene missie blijven hierbij ongewijzigd. Bram en Sam hebben immers het harde en gepassioneerde werk van de ouders steeds van dichtbij meegemaakt . Wim en Hilde zoeken de rust op in Frankrijk en starten een nieuwe project.

 • 2018

  Het unieke Britse merk Chord Electronics kruist ons pad en charmeert met een innovatieve bouwtechniek en indrukwekkende geluidskwaliteit. Begin 2019 worden we exclusief invoerder voor Chord Electronics in België.

 • 2022

  Vandaag levert Joenit aan om en bij 120 gespecialiseerde Hi-Fi zaken in België, Nederland, Luxemburg, Groot-Brittannië en Frankrijk. Joenit staat synoniem voor knowhow en uitstekende dienst na verkoop. Dat is waar wij voor gaan, dag na dag.

Top